Svenska Spel

Inför matchen mot Tingsryd

Publicerad: 2017-02-01 11:40

Ny bortamatch väntar för Björklöven ikväll

För fjärde gången den här säsongen möter Björklöven ikväll Tingsryd. De två hemmamatcherna i Umeå har slutat med en seger och en förlust för Björklöven i målrika tillställningar. Bortamötet i Tingsryd i slutade med seger för Björklöven med 4-3 efter att tvåmålsskytten Cody Murphy avgjorde med fyra minuter kvar av matchen.

 För Björklövens del gäller det att bryta sin negativa trend och börja ta poäng för att klättra över kvalstrecket. Inför kvällens omgång är man två poäng efter Västerås som har en match mindre spelad. Tingsryd är fyra i tabellen, väl positionerat för att nå Slutspelsserien senare i vinter.

 Björklöven har två nya backar på isen ikväll. Erfarne Mikko Pukka har hämtats från Sport i finska högstaligan. Pukkas tankar om att komma till Björklöven kan du höra här.

Från Växjö har Linus Högberg anslutit på lån. Högberg draftades i femterundan av Philadelphia 2016 och han har noterats för 35 matcher i SHL i Växjö den är säsongen. Högberg ser fram mot att dra på sig den klassiska Björklöventröjan.

- Det ska bli skitkul. Jag är en tvåvägsback med ett stabilt försvarsspel, säger Högberg i sin ”inför matchen intervju”.

 Hela intervjun med en lite blåslagen Högberg hittar du här.

Tränare Joakim Fagervall vet vad som gäller ikväll.

 - En tuff uppgift som alla matcher i den här serien. Det gäller att vi gör våra förberedelser och fortsätter där vi har varit arbetsmässigt. Prestationen är oerhört viktig. Jag tjatar om den.

Hela intervjun med Fagervall hittar du här.

 Backen Lukas Ekeståhl-Jonsson är fortsatt poängbäst i Björklöven. 26 poäng (5+21) har det blivit hittills. Lucas Sandström är på andra plats med 24 poäng. Sandströms 10 gjorda mål är flest i laget. Johan Eriksson är både poäng- och målbäst i Tingsryd. 30 poäng varav 17 mål här det blivit så här långt.

 Björklöven saknar fortsatt Emil Wikström på backsidan. Simon Fredriksson och Christian Bull har lämnat truppen för spel i Norge. Bland forwards är det David Lindqvist, Austin Farley, Isak Stenlund-Ädelgran och Jesper Thörnberg som inte kan spela. Junioren Emil Norberg finns med på resan till Tingsryd och man spelar på sju backar ikväll.

 

Joakim Fagervall och Jesper Jäger formerar laget som följer:

 

Linus Fernström (Adam Werner)

 

Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Linus Högberg

Stefan Andersson - Jacob Andersson

Niklas Pavel

 

Cody Murphy – Zach Hamill – Nicklas Johansson

Joakim Högberg– Kim Karlsson – Emil Norberg

Lucas Sandström – Tobias Hage – Axel Ottosson

Marcus Jonsson – Stefan Öhman - Mattias Granlund

 

Nedsläpp kl 19.00 ikväll.

 

Björklövens nästa hemmamatch spelas på fredag mot AIK. Biljetter köper du här.

 

 

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB