Svenska Spel

Lina Hedlund klar för Björklöven

Publicerad: 2017-07-05 10:05

Forwarden Lina Hedlund blir Björklöven dams första nyförvärv för säsongen. Lina återvänder till Björklöven efter två säsonger i SDE Hockey i SDHL.- Det känns bra att vara på hemmaplan igen. Jag har tänkt plugga på universitetet till hösten så det blir en bra kombo att spela med Björklöven. Jag hoppas att få tillbaka mitt gamla tröjnummer 10. Jag har spelat med det numret hela mitt liv men åkte på att spela med 11 i SDE. Jag tror att det numret är ledigt i Björklöven och det känns kul.


Du har spelat två säsonger i SDHL med SDE Hockey, vad tar du med dig för erfarenheter från spel i SDHL?


- Jag lärde mig jättemycket när jag spelade i SDE Hockey och i SDHL. Det är högt tempo och många matcher. Jag ska göra mitt bästa för att ta med mig godbitarna från SDHL och försöker föra det vidare i Björklöven.


Du var med och mötte Björklöven i kvalet till SDHL under båda dina säsonger i SDE. Hur har det varit att möta Björklöven?

- Det har varit riktigt kul att möta Björklöven och de jag spelat med innan. Det blir lite skillnad för Björklöven som kommit underifrån jämfört med lagen från SDHL som spelat många tuffa matcher tidigare under säsongen. Rutinen från att spela många matcher på kort tid är nog största skillnaden.

Vad har du själv för mål med kommande säsong?

- Jag är en spelare som tycker om fart och jag jobbar ständigt med att utveckla mitt spel. Målet för oss i laget blir att ta en plats i kvalet till SDHL.

Har du och sportchefen Tom Heikka hunnit prata om din roll i laget?

- Vi har diskuterat förväntningar och det är klart att jag gärna tar på mig en ledande roll i laget men det är upp till tränaren att bestämma om det.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB