Svenska Spel

AIK avgjorde i förlängningen

Publicerad: 2018-01-17 21:40

Björklöven fick med sig en poäng i bortamatchen mot AIK efter att matchen slutat 3-2 till AIK efter förlängning.

Björklöven tog poäng för sjunde matchen i rad när man tog med sig en poäng från Hovet. Det var mycket nära att man fick med sig alla tre poäng men AIK kunde kvittera med dryga minuten kvar av den tredje perioden. 

Den första perioden är ganska tillknäppt till en början där lagen känner på varandra. I Björklöven är det främst Austin Farley som har ett par chanser från nära håll men utan att lyckas överlista Erik Källgren i AIK-målet. AIK har några fler chanser framförallt i andra halvan av perioden. Närmast ett ledningsmål
är Nils Höglander som hittar av Adam Werners högra stolpe. Skotten i den mållösa första perioden slutar 9-3.

Det är AIK som inleder den andra perioden bäst och både Thelin och Jakobs har frilägen men Adam Werner ser till att det fortfarande är mållöst i det läget. Björklöven reder också ut ett numerärt underläge på ett bra sätt. Därefter jobbar man sig in i perioden och tar också ledningen i matchen. Roope Talaja tvärvänder bakom mål och hittar David Lindquist framför mål som sätter 1-0 till Björklöven. Kort därefter får man chansen att spela i numerärt överläge och där är just David Lindquist riktigt nära att utöka ledningen till 2-0. Istället är det AIK och Kalle Jellvert som kan göra 1-1 i ett numerärt överläge för AIK en stund senare. Lagen utbyter chanser i slutdelen av perioden men 1-1 står sig perioden ut. Skotten i den andra perioden slutar 13-11.

I den tredje perioden får Björklöven en mycket fin start då Jacob Andersson och Erik Rainersson samspelar och Andersson kan mycket snyggt stöta in pucken bakom Källgren. Björklöven skapar en del chanser för ytterligare ett mål men de
lyckas inte få hål på AIK. AIK går framåt i slutet av matchen för en kvittering och lyckas också med dryga minuten kvar att kvittera till 2-2. Skotten i perioden slutar 6-13.

I förlängningen inleder Björklöven i numerärt överläge men får inte riktigt till det där. Istället är man riktigt nära att göra 3-2 vid ett par tillfällen senare under förlängningen men närmare än ett stolpskott av Austin Farley kommer man inte. Det blir istället Michael Haga som kan avgöra för AIK. Skotten i förlängningen slutar 2-2 och skotten sammanlagt slutar 31-29.

För Björklövens del väntar nu en bortamatch mot Västervik på fredag. 

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB