Svenska Spel

Damlagets ledarteam kontrakterat

Publicerad: 2018-04-18 14:00

Organisationen kring Björklövens damlag fortsätter att sättas inför den kommande säsongen.

Björklövens damlag har gjort klart med Peter Lundström som huvudtränare ytterligare en säsong. Lundström tog över damlaget under förra säsongen och väljer nu att fortsätta i sin roll i Björklöven. 
 
- En av de kanske viktigaste pusselbitarna i lagbygget var att få förlänga kontraktet med Peter. Han kom in ifjol och har höjt damlagets grundspel och kvalitét avsevärt. Det är viktigt med kontinuitet när vi växlar upp och tydligare sätter målsättningen att avancera i seriesystemet och därför känns det fantastiskt att Peter fortsätter. Han är en kompetent, modern och välutbildad tränare som inte bara tillför mycket på isen utan även att locka bra spelare till Björklöven. Jag är helt övertygad om att han är bästa valet för oss just nu, säger damlagets sportchef Tom Heikka.
 
Vidare har Ida Söderholm kontrakterats som assisterande tränare.
 
- Ida Söderholm är en liten doldis i dessa sammanhang men hon har gett ett väldigt gott intryck på oss. Hon har en egen spelarbakgrund och är väldigt intresserad och aktiv inom fysisk träning. Hon har ett härligt driv och engagemang och kommer att bli ett bra komplement som assisterande tränare i ledarstaben där jag dock inte utesluter att det kan tillkomma ännu ett namn som assisterande, kommenterar Heikka.
 
På fyssidan väljer Björklöven att fortsätta att jobba med Sofia Eriksson.
 
- Sofia Eriksson har gjort ett mycket bra jobb som fystränare hos oss och likaså där känns det otroligt bra att vi får kontinuitet. Sofia kommer att fortsätta utveckla fysbiten och säkerställa att truppen uppnår våra nya fysiska kravbilder. Hon har en hög utbildning och mycket erfarenhet i ryggen så vi känner oss väldigt trygga med att den fysiska träningen tar ytterligare kliv under Sofia ledning, säger Heikka om förlängningen av samarbete med Eriksson.
 
Som ett tillägg till de personer som kommer jobba kring damlaget hittar vi Susanna Johansson.
 
- Vi har också kompletterat ledarstaben med fysioterapeuten Susanna Johansson. Detta är ett viktigt led i att bedriva en elitverksamhet och att vi bättre kan säkerställa spelarna fysiska välmående. Susanna kommer att arbeta både med redan inträffade skador och skavanker likväl som ett bidra med skadeförebyggande träning i presumptivt syfte, avslutar sportchef Heikka.
 
 

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB