Svenska Spel

Inför matchen mot Timrå

Publicerad: 2017-09-02 12:45

Ikväll väntar avslutningen av SCA-cupen när Björklöven tar sig an Timrå i Sundsvall

Efter seger mot Modo (4-1) och snöplig övertidsförlust mot Mora (2-1) väntar ikväll match nummer tre, vilket också innebär avslutande match, i SCA-cupen. Seriekonkurrenten Timrå står för motståndet. Timrå, som i SCA-cupen inledde med att förlora mot Modo (4-2) mötte igår kväll Mora. Det blev seger med hela 5-1 mot SHL-nykomlingen. SCA-cupen avslutas idag med match mellan Modo och Mora och därefter med mötet Timrå-Björklöven.

Timrå har inför SCA-cupen spelat en ytterligare träningsmatch mot Modo (seger 3-2) och mot hockeyettanlaget Östersund (seger 3-2). Det är mycket nytt i Timrås trupp till den här säsongen. Björklövenbekantingen Johan Mattson, som gjorde succé i Timrås mål ifjol, har lämnat för SHL-spel och ersatts av en annan målvakt med meriter från Björklöven, Henrik Haukeland. Borta är också poängkungarna Jonathan Dahlén och Elias Pettersson som tillsammans stod för en tredjedel av Timrås mål i grundserien förra säsongen. Timrå tippas trots detta av många på den övre halvan av hockeyallsvenskan. Intressanta nyförvärv finns i till exempel backen Hampus Larsson och unge Lukas Zetterberg från Västerås, Tobias Liljendahl (Vita Hästen), Erik Karlsson (Charlotte Checkers i AHL) och från de egna leden stortalangen Jacob Olofsson (född 2000). Timrå leds den här säsongen av Fredrik Andersson.

 Björklövens tränare Joakim Fagervall var på det stora hela nöjd med lagets prestation senast mot Mora. Spelet i powerplay var en av de saker han däremot inte tyckte stämde. Oscar Masiello stod för en mycket bra insats i målet och åter i laget var Mikko Pukka och Jakob Stenqvist. Tränare Fagervall och Jäger gör några förändringar i laget jämfört med Moramatchen där bland annat Adam Berglin är tillbaka och Filiph Åström går in i laget.

 

Preliminär laguppställning:

Adam Werner (Oscar Masiello)

 

Mikko Pukka – Adam Berglin

Simon Åkerström – Simon Backman

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Stefan Andersson – Albin Holmgren 

 

Kim Karlsson – Fredric Andersson – Alex Hutchings

Austin Farley – Axel Ottosson – Eric Rainersson

Nicklas Johansson – Tobias Hage – Emil Norberg

Marcus Jonsson – Filiph Åström – Mattias Granlund

 

Nedsläpp ikväll klockan 17.30.

 

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB