Svenska Spel

”Mamma trodde väl att jag skulle sluta efter en månad”

Publicerad: 2016-10-20 09:00

18 åriga Ingrid Levin från Höga Kusten har tagit en plats i Björklöven. Trots att hon bara har tillhört laget i någon månad, slutade första träningsmatchen med ett hattrick.

Det har snart gått två månader sedan Ingrid lämnade gården hemma i Noraström, Höga kusten, för att börja studera vid Sveriges Lantbruks Universitet. I somras tog hon studenten, och hade redan då bestämt sig för vad hon skulle läsa vidare till, nämligen jägmästare. Att bestämma var hon skulle plugga blev även det väldigt lätt, då jägmästarprogrammet i Umeå, är det enda i Sverige.

Som 12åring började hon spela hockey. I början var det mest för skojs skull ute på skolgården men senare blev det både U14, U15, U16 och J18 tillsammans med killarna, innan hon fick en plats i Sundsvall Wildcats. ”Mamma trodde väl att jag skulle sluta efter en månad”, säger Ingrid och skrattar. Hon berättar om hur hon bytte från fotboll där hon stod i mål, till hockey där hon istället gör målen.

- Det är alltid roligare att spela offensivt för då har man chansen att göra mål, även om det är viktigt att spela defensivt också, och kunna göra det på ett bra sätt.

När vi pratar om hur laget känns, säger Ingrid att det ska bli kul att spela i ett lag där det finns en bra sammanhållning och där man är duktiga på att peppa varandra. Från Noraström var det långt att åka till träningar i Sundsvall. Något som gjorde det svårt att känna sig delaktig i laget. Men med Björklöven blir det annorlunda. Idag kan hon lättare ta sig till träningarna och hon tror det kommer leda till att man snabbar kommer in i laget.

Till helgen är det säsongspremiär, och Ingrid har väntat extra länge på att få spela match igen. Det var innan jul förra året som knäskålen hoppade ur led, och hon missade resten av säsongen.

- Det blev ungefär tre månader med Rehab och sedan när man skulle komma igång igen, hann man bara vara med på tre träningar, innan säsongen var slut för sommaren.

Det är mycket att göra i skolan, och det är många träningar med laget. Men får hon en helg över åker hon gärna hem för att jaga. Att vara hundförare är hennes grej. Hon har till och med av en jaktkollega fått en egen hund att ha under jakten. Den har hon fått då hennes egen hund mest vill jaga katter och inget annat, berättar Ingrid skämtsamt.  

Jag avslutar med att fråga vad hon tror om premiären mot Modo i helgen, och där är hon helt säker på vinst!

 
Jenny Kejerhag
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB