Svenska Spel

J18: Knapp seger mot Östersund

Publicerad: 2017-11-18 09:00

Björklöven J18 besegrade Östersund med 3-2 i fredagens hemmamatch

I en jämn förstaperiod där Östersund vann skotten med 3-10 var det Björklöven som gjorde det enda målet. Alexander Westerbergh sköt sitt nionde mål för säsongen 16.52 in i perioden.

Björklövens tränare Joakim Engström var inte helt nöjd med den första perioden

- Vi startar väldigt trögt och åker inte skridskor överhuvudtaget. Vi har Bringhammar i målet att tacka för att vi inte ligger under efter första perioden.

1.21 in i andra perioden kom Westerberghs mål nummer tio också då Björklöven utökade till 2-0.

Östersund hann med både en reducering och en kvittering innan man gick till periodpaus. Skotten i andra perioden 12-10.

- Andra perioden är bättre spelmässigt. Långt ifrån bra men ett steg i rätt riktning. Vi åker inte skridskor i pressen vilket gör att vi hamnar på ”mellis”. Ja det är som sagt bättre men inte bra, sammanfattar Engström andra perioden.

I tredje perioden kom avgörandet efter 16.15 då William Magnusson gjorde sitt trettonde mål för säsongen. Skotten i tredje perioden 8-11, totalt 23-31.

- Det är Wille Magnusson som verkligen stänker dit sista pucken och det är ”VM-guld-känsla” då den sitter. Det är ändå inget i jämförelse med att se fem man offra sig framför eget mål för att inte pucken ska gå in i slutsekunderna. Det är hjärta och man får gåshud av det. Tror det var Linus Nilsson och Granberg som fick två rejäla skott på sig, kommenterar Engström avslutningen. Engström passar även på att ge beröm till Bringhammar i målet samt det sätt man offrade sig på i slutminuterna.

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB