Svenska Spel

J18: Förlust mot Almtuna

Publicerad: 2018-02-11 16:05

Björklöven J18 förlorade med 0-4 i dagens hemmamatch mot Almtuna

Den första perioden slutade mållös trots visst spelövertag och en del chanser för Björklöven. Skotten i första perioden 15-6.

Björklöven lyckades inte utnyttja ett numerärt överläge i inledningen av andra perioden och knappa fem minuter in i perioden kunde Almtuna istället ta ledningen. Liam Blombergsson gjorde målet. Bara tre minuter senare gjorde samme Blombergsson också 0-2.  Skotten i andra perioden 8-10.

Björklöven lyckades inte få hål på duktiga Isak Johansson i bortamålet och med dryga två minuter kvar av tredje perioden kunde Almtuna definitivt punktera matchen med ett 0-3 mål. Viktor Mattsson satte pucken i nät bakom Jesper Ryden. Med Ryden i båset och sex utespelare på isen gjorde Björklöven ett ytterligare försök men istället för reducering kom 0-4 i tom bur. Skotten i tredje perioden 9-8.

Björklövens tränare Joakim Engström kommenterar dagens match så här.

- Vi gör en riktigt bra prestation och har mycket puck. Almtuna spelar moget med folk på rätt sida och styr samt spelar väldigt strikt i egen zon. Vi spelar med ett ungt lag, seriens yngsta, och det är bra utbildning för killarna att möta bra motstånd. Efter matchen hade vi ett kort snack om vad vi vill jobba på då det blir matchfritt ett tag nu. På individnivå blir det att få igenom skott från backposition. Forward och centrar kommer att jobba med spelet runt mål. Som lag blir det repetition på grundspelet, avlutar Engström.

Björklövens nästa match är derbyt mot Skellefteå den 22 februari. 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB