Svenska Spel

Inför matchen mot Almtuna

Publicerad: 2018-01-10 12:00

Ikväll väntar bortamatch i Uppsala mot Almtuna

Det blev en snöplig övertidsförlust för Björklöven när man efter tre raka bortamatcher fick återvända till A3 Arena för första gången efter jul. Södertälje lyckades vinna efter ett mål i spel fyra mot tre. Björklövens målskytt under matchen var Marcus ”Messy” Jonsson.

Almtuna, som ligger trea i tabellen med nio poäng och en match mer spelad än Björklöven, förlorade senast borta mot Leksand med 2-0. Dessförinnan straffbesegrade man BIK Karlskoga. Almtuna är ett av få lag i serien som tagit fler poäng på bortaplan än hemma. 28 poäng har spelats hem i Gränbyhallen och 29 poäng på bortais. I Almtuna är det Daniel Ljunggren som gjort flest poäng med 18 (10+8). Fredrik Forsberg är målbäst med elva fullträffar. Almtuna har haft Gustav Lindström med i JVM-laget. Med skador på bland annat tidigare Björklövenspelaren William Quist och avstängning på, även han tidigare i Björklöven, Lucas Sandström har Almtuna plockat in Erik Santesson (3+1 på sju matcher) och Viktor Hertzberg (4+6 på 15 matcher).

Austin Farley leder fortsatt den interna poängligan i Björklöven på 25 poäng (13+12) vilket är samma antal poäng som Axel Ottosson (8+17) har. Ottosson avgjorde säsongens tidigare möte i Uppsala med ett elegant solonummer under förlängningen. Det tidigare mötet i Umeå i början av december slutade med Almtunaseger i en match där Björklöven vann skotten med hela 39-18 men Almtuna matchen med 2-4. Mikko Pukka och Fredric Andersson målskyttar för Björklöven.

Björklövens Erik Rainersson var tillbaka efter skada senast mot Södertälje och han ser fram mot matchen mot Almtuna.

- Det blir en tuff match. Det är ett väldigt bra lag, det är därför de ligger så högt upp i serien. Jag hoppas såklart på tre poäng, sa Rainersson i sin inför matchen intervju igår.

Hela intervju med Rainersson hittar du här.

Björklöven saknar Cody Murphy, Alex Hutchings. Andreas Vikström, Isak Stenlund-Ädelgran och Niklas Pavel. 

 Nedsläpp i Gränbyhallen 19.00.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

Passa också på att köpa biljett till nästa hemmamatch. På fredag kan du ta på dig din snyggaste matchtröja och bege dig till A3 Arena för att se Björklöven-Tingsryd. Fina priser utlovas. Biljetter hittar du som vanligt här.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB