Svenska Spel

Dubbelt upp i sista seriematchen

Publicerad: 2017-02-12 16:44

Björklöven spelade idag sin sista seriematch mot Luleå borta och vann med 16-1. Det var en ökning med 8 mål jämfört med matchen igår. 
- Vi är starkare idag än vi har varit någonsin, säger tränare Maria Swärdsudd. 

Björklöven åkte igår upp till Luleå för att spela ett dubbelmöte, med en match på lördagen och en på söndagen. Det var två matcher som Löven tog hem enkelt med 8-2 och 16-1. Skotten under lördagen slutade hela 62 - 14 till Löven. 

Hur såg matchbilden för dagens match ut egentligen? Maria Swärdsudd berättar:

- Vi ägde otroligt mycket puck och där med även hela matchen. Jag tycker skotten (62-14) är väldigt talande för hur matchbilden såg ut. Alla gjorde en riktigt bra insats. Vi var kreativa, tog ansvar, och vågade ta avslut på mål. Det är inte lätt att spela en sån här match, men tjejerna lyckas ro hem det här på ett otroligt bra sätt.

Vad kommer ni att ta med er från den här helgen?

- Framförallt glädjen på isen och krativiten i anfallszon. Men även självförtroende, att våga.

Serien är nu färdigspelad för er del, hur ser du på den resa ni gjort hittills??

- Det var en utmaning att veta redan från början att det fanns en kvalplats, och att den var vår. Och jag vill därför lyfta fram tjejerna, som hela tiden spelat varje match till 100 procent, och verkligen genomfört alla matcher på topp.

Kvalserien börjar om två veckor, vad kommer ni jobba på tills dess??

- Vi kommer fortsätta jobba på målskyttet, och den aggressiviteten som vi idag hade i anfallszon. Att flytta den aggressiviteten ut på hela planen. Sedan kommer tempot att bli en omställning, så träningar med högt tempo kommer bli viktigt för att vi ska vara redo om två veckor.

 
Jenny Kejerhag
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB