Svenska Spel

Ny organisation kring juniorverksamheten

Publicerad: 2017-06-12 16:00

Även kring juniorverksamheten har Björklöven genomfört en ordentlig genomlysning för att höja kvalitén.

- Det viktiga har varit att fördela mer resurser in i den aktiva verksamheten med fokus på att öka kvalitén kring träning och utveckling, säger Björklövens VD Joakim Gustafsson som tillsammans med Joakim Fagervall arbetat med den nya organisationsplanen.

Precis som Björklövens herr och damlag kommer även juniorlagen träna på Umeå Performance Center i linje med den nya fysprofil som Björklöven tagit fram för att skapa bättre förutsättningar.

Jan Löfgren fortsätter i rollen som junior och ungdomskoordinator som ett stöd till ledarna för U16, J18, J20 och Hockeygymnasiet.
- En viktig uppgift är att säkerställa att vi håller en hög nivå med bra kvalité i enlighet med vårt styrdokument Björklöven vill. Han påbörjade tjänsten under förra säsongen och vi ser att han passar väldigt bra i den här rollen.

Joakim Engström har kontrakterats som heltidsanställd J18-tränare och ungdomsansvarig. Alexander Sundström kommer vara heltidsanställd J20-tränare, instruktör vid Hockeygymnasiet och jobba med talangutveckling.
- Vi ser en stor potential i både ledarskap och kompetens. Både Sundström och Engström har ett starkt driv att utveckla verksamheten som passar perfekt för uppdragen, säger Joakim Fagervall.

Inom den nya organisationsplanen vill Björklöven även skapa en högkvalitativ miljö för ledare att utvecklas för att höja kompetensen individuellt och inom hela föreningen.
- Precis som vi ska arbeta för att ungdoms och juniorspelare ska bli bättre ishockeyspelare ska Björklöven vara en bra klubb för ledare att utvecklas. Vi ser stor potential i det ledarskapsprogram som ligger till grund i utbildningen.

John Jansson kommer vara en del av ledarskapsprogram och arbeta både aktivt och förebyggande med föräldrafrågor.
- Det är en fantastisk resurs för hela föreningen som ligger helt i linje med vår vision 2020. Det är ett gediget arbete som ska utföras men nu finns det en stabil grund att stå på, avslutar Joakim Gustafsson.

 

Organisationen i Björklöven Junior

  • Joakim Engström. Headcoach J18 och ungdomsansvarig
  • Alexander Sundström. Headcoach J20 och instruktör Hockeygymnasiet
  • Pierre Persson. Headcoach U16
  • Markus Ekman. Målvaktstränare
  • John Jansson. Mental tränare
  • Jan Löfgren. Junior och ungdomskoordinator
 
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB