Svenska Spel

J18: Vinst mot Leksand på hemmaplan

Publicerad: 2017-02-05 07:50

Björklövens J18-lag besegrade Leksand med 3-2 hemma i T3 Center under lördagen.

Vi lät tränaren Joakim Engström analysera matchen mot Leksand.

Vinst med 3-2 mot Leksand. Hur upplevde du matchen?

 - Tycker att vi gör en bra match mot Leksand överlag. I första perioden visar vår målvakt Jonathan "Broccoli" Bringhammar att han tänker hjälpa oss vinna matchen. Vi går bort oss lite och Leksand får en del bra chanser.

Det var 0-0 efter den första perioden. Vad pratade ni om inför den andra perioden?

 - Inför andra perioden belyser vi områden som behöver förbättras. Det är bland annat hur vi räknar och sorterar i hemarbetet, vi måste vrida på huvudet och vara aktiva med klubborna.

 - Vi snackar också om att ta avsluten utifrån så vi inte hamnar för nära försvararen och fastnar med skott på dem som blir till farliga spelvändningar. Vi spelar otroligt disciplinerat i andra perioden och tycker det är vår bästa period denna säsong. Väldigt moget sätt att spela för att vara ett j18 lag.

Ni hade en ledning med 2-1 inför den tredje perioden. Hur resonerade ni inför den tredje perioden?

 - Inför tredje perioden pratar vi om att spela snålt, inte bjuda på något. Ligga på rätt sida, boxar ut och blocka skott. Samtidigt vill vi våga då lägena kommer. Alexander Beliavski som tränar J20-laget och Markus Ekman från a-laget kommer med några tips som kommer till användning inför tredje perioden. Tycker att vi gör precis det vi kommit överens om och jag känner mig väldigt lugn med matchbilden i tredje perioden.

Ni håller undan och vinner matchen med 3-2 till slut. Är det några spelare du vill berömma lite extra?

 - Det börjar bli tjatigt med målvakter men Jonathan Bringhammar står upp för oss i första perioden på ett sätt som gör att vi kan komma tillbaka i andra och tredje föra att vinna matchen.

 - Sedan har vi ett ungt lag med 6 stycken underåriga och en spelare född 02 som gör det väldigt bra. Tycker att Joel "Granen" Granberg och Oskar Edmundsson visar att de håller en väldigt hög nivå trots att de endast är 01:or. Vill även ge en vit kamel till vår kapten Daniel Forsberg som leder laget på ett otroligt moget  sätt, skulle kunna vara kapten i A-laget och göra det föredömligt.

För Björklövens J18-lag väntar match en ny match mot Västerås redan klockan 12.00 idag mot Västerås. Matchen spelas hemma i T3 Center.

Är ni sugna på ännu mer juniorhockey så spelar Björklövens J20-lag en väldigt viktig match mot Östersund klockan 14.15 i T3 Center. 

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB