Svenska Spel

Inför matchen mot Västervik

Publicerad: 2018-01-19 12:00

Ikväll avslutas Björklövens minibortaturné med match mot Västervik

Efter en sen snöplig sen kvittering från AIK senast blev det ”bara” en poäng i mötet på Johanneshov. Med minuten kvar av tredje perioden satte AIK 2-2 vilket tog matchen till förlängning där AIK drog det längsta strået. Björklövens mål i matchen från David Lindquist och Jacob Andersson. Poängen innebar ändå att Björklöven tagit poäng i sju raka matcher och i tio av de elva senaste matcherna. Björklöven ligger inför mötet med Västervik på sjätte plats.

Västervik vann senast mot Södertälje på bortais med 2-0. I och med segern passerade man Vita Hästen och tog sig över det negativa kvalstrecket till en tolfteplats. På hemmaplan har man spelat in 30 poäng på 18 matcher.

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen. Västervik har vunnit båda mötena. I Västervik i höstas vann Västervik med 2-0 och i Umeå slutade matchen hela 1-6. Björklövens ende målskytt var Niklas Pavel.

I den interna poängligan är det Austin Farley som har ledningen. 13 mål och 16 assists placerar honom poängen före lagkapten Fredric Andersson. Andersson leder dock målligan med sina 14 fullträffar. Axel Ottosson står också noterad för 28 poäng. I Västervik är det Christopher Fish som är poängbäst med 21 poäng (10+11). Fish var även den som satte avgörande 2-0  när lagen möttes i Västervik i höstas.

I Björklöven är Andreas Vikström åter i spel efter skada. Jacob Petersson och Jesper Emanuelsson har återvänt till Frölunda. Saknas gör fortsatt Jonas Emmerdahl, Cody Murphy, Alex Hutchings, Isak Stenlund Ädelgran och Tobias Hage. 

 Nedsläpp ikväll klockan 19.00.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

Passa också på att köpa biljetter till nästa hemmamatch. På onsdag gästar Timrå A3 Arena. Biljetter hittar du som vanligt här.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB