Svenska Spel

Inför matchen mot Färjestad

Publicerad: 2017-02-26 11:55

I den andra matchen i kvalet till SDHL möts Färjestad och Björklöven klockan 12.45 i Kobbs Arena i Karlstad. Assisterande tränaren Tom Heikka ger sin syn på matchen.

- Vi är väldigt revanschsugna efter gårdagens förlust mot Göteborg. Vi hade för dåligt fart och tappade vårt eget spel och vi blev för stillastående och avvaktande.

Kan det ha smygit sig in lite premiärnerver igår?

- Ja, det kan absolut ha varit en del av det. Samtidigt har vi inte mött så här bra motstånd tidigare då vi klev in i kvalserien. Vi blev tyvärr lite tagna på sängen men nu har vi gjort bort premiären.

Färjestad förlorade mot Sundsvall med 6-2. De lär också vara revanschsugna?

- Ja, det vill säkert också göra en betydligt bättre match än de gjorde igår. Vi kommer säkert att få möta ett väldigt hungrigt lag men vi har gott självförtroende och kan vi bara hitta vårt grundspel kan vi höja nivån flera snäpp.

Vilken koll har ni på Färjestad?

- Vi vet väldigt lite tyvärr. Det vi vet är att de värvat och att de satsar på att ta sig upp till SDHL och att de har en väldigt bra förstafemma.

Vad blir nycklarna till vinst?

- Det är att vi inte blir för passiva och att vi hittar tillbaka till det vi är bra på. Vi har en stark grupp och kan spela med hög fart. Hittar vi farten så kommer automatiskt passningsspelet också. Då får vi också längre anfall och farligare avslut.

Hur slutar matchen?

- Den här matchen kommer vi att vinna. Kanske inte med så många mål men vi kommer att ta med oss tre poäng hem.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB