Svenska Spel

Inför matchen mot Vita Hästen

Publicerad: 2017-10-09 12:00

Efter fem dagars matchuppehåll väntar ikväll Vita Hästen i Himmelstalundshallen

Björklöven ”firade” hemmasegern mot Modo med några hårda träningspass under torsdagen och fredagen. Det väntar en matchintensiv period där Vita Hästen är först ut ikväll.

Efter den snöpliga premiärförlusten mot BIK Karlskoga har Björklöven radat upp fyra segrar, senast 3-2 hemma mot Modo inför ett fullsatt T3-Center. Segerskytt senast blev kapten Fredric Andersson som förvaltade en elegant framspelning från Simon Backman på bästa sätt. Just Fredric Andersson är målbäst i Björklöven så här långt med hela sex mål. Fredric har hittat rätt i säsongens samtliga fem matcher. Alex Hutchings står noterad för lika antal poäng (sju) men har fördelat dessa på fyra mål och tre assists. Noterbart i övrigt är Tobias Hages tekningssiffror. Hage, som gjorde sitt första mål för säsongen senast, har vunnit drygt 62 % av sina tekningar så här långt.

För Björklövens del fortsätter skadeläget att ljusna. Nyblivne pappan Kim Karlsson är åter i spel ikväll. Saknas gör fortsatt Emil Wikström, Jonas Emmerdahl och Isak Stenlund Ädelgran.

Vita Hästen inledde serien med två förluster. Därefter har det blivit tre raka segrar efter förlängning/straffar. I Vita Hästen brukar mycket handla om Marcus Eriksson och Rickard Palmberg. Eriksson har ännu inte presenterat sig i målprotokollet men det har Palmberg. Palmberg står noterad för sex mål vilket är flest i allsvenskan (lika många som Fredric Andersson). Pontus Sjögren och Viktor Kokman har delat på ansvaret i målet och båda har en räddningsprocent strax över 92.

Vita Hästen har tagit in Patrick Nilsson från Tingsryd i laget. Forwarden Villiam Haag har missat några matcher på grund av skada.

Björkövens tränare Joakim Fagervall ser fram mot en vecka med många matcher.

- Vi känner oss förberedda och är sugna på att spela mycket matcher. Vi har en frisk och sugen trupp och bredden är stor i truppen just nu. Jag förväntar mig att vi är där och levererar vår bästa prestation, sa Fagervall inför kvällens match.

Hela intervjun hittar du här.

 

Björklövens laguppställning:

Adam Werner (Oscar  Masiello)

 

Mikko Pukka – Jakob Stenkvist

Simon Backman – Simon Åkerström

Jacob Andersson - Niklas Pavel

Stefan Andersson

 

Alex Hutchings – Fredric Andersson – Mattias Granlund

David Lindquist – Axel Ottosson – Austin Farley

Cody Murphy  – Tobias Hage – Nicklas Johansson

Marcus Jonsson – Kim Karlsson – Andreas Vikström

Erik Rainersson

 

Nedsläpp ikväll klockan 19.00.

 

Om du inte har möjlighet att se matchen på plats kan du följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

 

Passa även på att köpa din biljett till nästa hemmamatch. Den spelas redan på onsdag då Pantern besöker T3 Center. Biljetter hittar du här.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB