Svenska Spel

Inför matchen mot Timrå

Publicerad: 2018-03-07 17:00

Ikväll väntar sista omgången av HockeyAllsvenskans grundserie 17/18

Björklöven har rest till Timrå för match mot redan klara seriesegraren i HockeyAllsvenskan. För Björklövens del är det klart för vidare spel i Svenska Spel Trophy dit lag tre till åtta i grundserien går. Lag tre till fem får tre hemmamatcher i enkelserien samt med sig tre, två respektive en poäng. Lagen sex till åtta får två hemmamatcher och inga poäng med sig in i serien. Björklöven blir sämst sjua men har även, vid seger ikväll, en chans att nå så högt som plats fyra om kvällens resultat helt går Björklövens väg.

 Björklöven fick med sig fem poäng från helgens två matcher. Segern mot AIK i fredags följdes upp med en straffseger mot Västervik på söndagen. Marcus Jonsson och Axel Ottosson satte sina straffar medan Adam Werner bara släppte en Västerviksstraff bakom sig.

Axel Ottosson har visat god mål- och poängform på slutet och är ohotad i den interna poängligan. 42 poäng varav 17 mål gör att han både är poäng- och målbäst. Avstängde Austin Farley följer nio poäng bakom. I Timrå är det Jonathan Dahlén som gjort flest mål och poäng. 23 mål och totalt 43 poäng har det blivit på 43 spelade matcher. På behörigt avstånd följer Erik Karlsson på 27 poäng.

Lagen har mötts tre gånger under grundserien och samtliga tre gånger har Timrå avgått med segern. 0-3 och 1-3 har det blivit i mötena i Umeå och det tidigare mötet i Timrå slutade 3-2 efter en Timråvändning i slutperioden.

Marcus ”Messy” Jonsson satte en straff mot Västervik senast och han vet vad som gäller inför Timrå.

- Vi ska åka ner och göra en bra match och få en bra känsla inför det som komma skall. Vi ska bara ut och göra vårt jobb och ta tre poäng och så får vi se vad det slutar i tabellen. Vi vet att vi kan klättra och det är vårt mål att göra det, sa Jonsson i sin inför matchen intervju igår.

Hela intervjun hittar du här.

Tränare Joakim Fagervall talade i sin inför matchen intervju om det första målet man satt upp och vad han förväntar sig i kvällens match.

- Jag förväntar mig en topprestation i sista matchen. Vi har sagt att vi ska summera säsongen efter 52 omgångar och vi har fortfarande chansen att uppfylla vårt mål. Målet gäller i 52 omgångar så jag vill att vi är verkligen där och förbereder oss för det som komma skall på ett vettigt och bra sätt. Vi har tre av fyra vinster och kan skaffa oss en bra vind i ryggen med en bra avslutning, sa Fagervall i sin intervju igår.

Hela intervjun kan du höra här.

Timrå saknade en del spelare i förra omgången men enligt tränare Fredrik Andersson är hela truppen redo för spel ikväll. För Björklövens del har Jonas Emmerdahl och Alex Hutchings återkommit i spel och även Cody Murphy är tillbaka i laguppställningen. Austin Farley avtjänar sin sista match på sin avstängning ikväll.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00 i NHK Arena.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

Information kring biljetter till kommande hemmamatcher hittar du här.

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB