Heikka - ny sportchef för Björklöven Dam

Publicerad: 2017-07-04 13:08

Björklöven har idag kontrakterat Tom Heikka som sportchef för damlaget och avslutar samtidigt samarbetet med Peter Brännström av privata skäl.
- Tom har redan påbörjat arbetet inför kommande säsong och har fullt fokus på att tillsätta ett ledarteam och bygga vidare på nuvarande spelartrupp, säger Björklövens VD Joakim Gustafsson.
 
Tom Heikka var assisterande tränare i damlaget under förra säsongen och ser fram mot utmaningen i den nya rollen.
 
 - Jag har lagt i högsta växel från start och på kort tid hunnit knyta flera spelare till klubben. Jag för även diskussioner med ett par intressanta spelare så närmaste tiden kommer att vara intensiv med fokus på att bygga truppen och organisationen kring laget.
 
Vad kan du bidra med till damlagets verksamhet?
 - Jag har en passion och ett driv för ishockeyn och jag kommer att ge allt med ett stort fokus på det jag gör. Jag kommer att försöka bidra med stor energi och framåtanda för att se till att vi får en så bra organisation som möjligt kring damerna. 
 
Du kom in som assisterande tränare i damlaget under senare delen av förra säsongen. Hur mycket nytta har du av det nu i din nya roll som sportchef?
 - Det är såklart en jättestor fördel. Jag känner till de som spelade i laget förra säsongen väldigt väl och vet vad det är för spelartyper. 
 
Några av de tongivande spelarna från förra säsongen har aviserat att de ska sluta eller byta klubb. Hur ska de ersättas?
 - Jag kommer att titta väldigt brett då vi tappat en del kompetens som ska ersättas. Jag jobbar för fullt med den biten och tittar på olika spelare.
 
Hur lätt är det att rekrytera spelare till Björklövens damlag?
 - Vi har fördelen att Björklöven är en välkänd klubb och Björklöven satsar på damverksamheten med målet att gå upp till SDHL. Det har nu också skapats en roll som sportchef förutom den tidigare organisationen. Man får inte heller glömma universitetet som drar folk från hela Sverige och där får man kolla vilka spelare som kommer hit för att studera. Vi har också väldigt fina träningsmöjligheter på den fantastiskt fina anläggningen på Umeå Performance Center. 
 
Skellefteå och Örnsköldsvik har tillkommit till er serie. Hur ser du på det?
- Det är fantastiskt bra för damhockeyn i Norrland och i division 1 att det utökas med två lag. Det blir fler matcher och det är framförallt extra roligt att vi nu får möjlighet att slå Skellefteå.