Svenska Spel

Viktiga matcher för J20

Publicerad: 2017-02-06 09:00

Det blev en seger och en förlust i helgens matcher för J20

 Björklövens J20-lag spelade dubbla hemmamatcher i helgen. Två otroligt viktiga matcher i kampen om den fjärde och sista slutspelsplatsen i J20-Elit norr.

På lördagen var det serieledande Sundsvall som var på besök. Björklöven kunde gå till en tvåmålsledning i första perioden efter mål av Erik Rainersson och Isak Nilsson. I mittenperioden reducerade Sundsvall innan Isak Stenlund-Ädelgran,  inlånad från a-laget, gjorde 3-1. Sundsvall hann med att reducera i andra perioden och senare också kvittera i powerplay med dryga fyra minuter kvar av tredje perioden.

Isak Stenlund-Ädelgran blev huvudperson i förlängningen då han först missade en straff men sedan avgjorde med 16 sekunder kvar. Två viktiga poäng till Björklöven samtidigt som Teg skrällde mot Björklövens huvudmotståndare i kampen om slutspelssplatsen Östersund.

På söndagen var det match mot just huvudkonkurrenten Östersund. Det var Östersund som kunde ta ledningen efter ett powerplaymål fyra minuter in i matchen. Man utökade även sin ledning i första perioden och trots flera lägen i mittenperioden lyckades Björklöven inte få till någon reducering. Den berömda ”spiken i kistan” kom med 6.30 kvar av matchen då Östersund kunde sätta 3-0. Förlusten i streckmötet innebär att Östersund och Björklöven har 53 poäng vardera på varsin sida slutspelsstrecket. Målskillnaden med några måls fördel till Östersund. Björklöven har tre matcher kvar med Teg näst på tur på torsdag. Östersund har fyra matcher kvar att spela.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB