Svenska Spel

Inför matchen mot Vita Hästen

Publicerad: 2018-02-18 11:33

Björklöven tar emot Vita Hästen i A3 Arena idag

Efter en tvåpoängare senast mot Modo väntar ny hemmamatch när Vita Hästen idag gästar Umeå. Björklöven ligger inför matchen på en sjätte plats med 70 poäng fem poäng före Vita Hästen på den tionde platsen. Björklöven har spelat in 42 poäng på hemmais att jämföra med Vita Hästens 20 bortapoäng. Vita Hästen besegrade Leksand med 4-2 hemma senast.

I hemmalaget är det fortsatt Axel Ottosson som leder den interna poängligan. 36 poäng varav 14 mål har det blivit. På andra och tredje plats följer lagets bästa målskyttar Austin Farley och Fredric Andersson. 33 respektive 32 poäng och 15 mål vardera är deras siffror. Hete Roope Talaja har vräkt in poäng på slutet och totalt har det blivit 18 poäng på 34 matcher sedan ankomsten.

I Vita Hästen är det som vanligt Marcus Eriksson som toppar poängligan. 39 poäng är fem före Jesper Samuelsson. Trots att långtidsskadade Rickard Palmberg bara spelat 26 matcher är han målbäst med 14 fullträffar.

I Björklöven saknas sedan en tid Jonas Emmerdahl, Cody Murphy, Tobias Hage, Alex Hutchings och Isak Stenlund-Ädelgran. Oliwer Fjellström och Filip Westerlund finns med i laget i dagens match.

Vita Hästen har varit sjukdomsdrabbat en tid. Enligt rapporterna är Marcus Eriksson åter i spel medan Jesper Samuelsson och Jens Hellgren insjuknat. Målvakten Pontus Sjögren är heller inte med på resan till Umeå och backen Christian Kåsastul har lämnat laget för spel i Norge. Johan Adolfsson har anslutit till laget.

Lagen har mötts tre gånger så här långt under säsongen. I det första mötet i Norrköping vann Vita Hästen med 4-3 efter förlängning. Vita Hästens samtliga mål i powerplay. När lagen möttes i Umeå slutade det med ny seger för Vita Hästen 2-1. Båda målen i powerplay. När man möttes efter nyår i Norrköping avgick Björklöven med segern efter ett övertidsmål från Austin Farley.

- Jag tycker Hästen har varit ett lurigt lag hela säsongen. Nu har de börjat vinna och gör bra resultat. Det är en motståndare som är het just nu men de ska möta en motståndare som är väldigt het just nu så det blir en intressant match imorgon, sa Björklövens tränare Joakim Fagervall i en intervju igår.

 Nedsläpp klockan 16.00

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

Glöm inte damlagets derby mot Skellefteå med nedsläpp 11.30. Förmånliga biljetterbjudanden som inkluderar båda matcherna finns att hitta via Björklövens hemsida.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB