Svenska Spel

Pavel: Bussen är tungt lastad med sex poäng

Publicerad: 2017-02-10 22:35

Niklas Pavel inledde målskyttet i 3-1 segern mot Västervik. Vi tog oss ett snack med honom innan bussen började rulla hem mot Umeå. 

Vinst med 3-1 mot Västervik. Vad tycker du om er insats i matchen?

 - Vi gör det bra tycker jag. Starten av första perioden är bra men vi har någon liten grej som vi rättar till. I den andra perioden spelar vi lite krångligare och får en kasse emot oss. Vi rycker upp oss och rider ut den stormen och i den tredje perioden spelar vi otroligt smart enligt det system som Joakim Fagervall satt upp. Det slutar med att vi tar oss tre poäng hem.

Det såg väldigt stabilt ut i den tredje perioden. Var det samma känsla på isen?

- Det tycker jag. Vi spelade väldigt smart och höll det enkelt och gjorde allt för att vinna. Det var en riktig laginsats där alla gjorde exakt de som vi sagt. Vi hade våra roller och följde planen och Västervik blev bara mer och mer irriterade ju längre perioden gick.


Du inledde målskyttet i första perioden. Vad tänkte du när pucken gick in?

- Jag kom inte ihåg vem som spelade upp pucken till mig men det enda jag tänkte vara att trycka den på kassen. Sen gick pucken in på nån där framför mål men det spelar ingen roll utan ett mål är ett mål och det behöver inte vara snyggt.

Är det extra kul att göra mål här i Västervik med tanke på att du mött Västervik några gånger tidigare i karriären?

- Ja, det är riktigt kul att göra mål här och jag gjorde det även förra gången vi var här. Det är något speciellt med att spela här och "kärleken" deras supportrar har för mig gör att man vill spela bättre.

Det verkade som ni fick bra stöd från Björklövensupportrarna?

 - Våra supportrar var här och krigade och satt i exakt samma båt som oss. De sjunger och stöttar oss till vinst. Otroligt kul och de stod här utanför bussen när vi kom ut efter match också. Vi hade en riktigt trevlig
sångstund därute, vi sjöng lite allt möjligt.

Hur förklarar du de här två bortavinsterna?

- Jag tycker vi spelar mer och mer efter systemet och gör det vi kommit överens om. Det är det som ger oss chansen och ger oss vinsterna. Nu gäller det att vi fortsätta spela efter samma system och att vi ser till att vara på jobbet varenda dag. Det är krig därute och det gäller att vara på tårna varenda match och varenda träning.

Bussresan hemåt känns kanske inte alltför tung nu?

- Bussen är tungt lastad med sex poäng och det ska bli underbart att glida upp till Umeå i ungefär 11 timmar. Sen blir det ett par segervarv i rondellen på Teg. Vi ska glädjas åt det här några timmar men på lördag är det full fokus på hemmamatchen mot Vita Hästen på onsdag.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB