Svenska Spel

Masiello: En bra chans för mig

Publicerad: 2017-04-20 17:00

Vi tog kontakt med Björklövens nye målvakt Oscar Masiello för att höra hans tankar kring återkomsten till Umeå

 

 Välkommen tillbaka till Umeå Oscar. Du har ju testat på att vara här förut. 

 - Tack. Det stämmer. Jag flyttade med familjen till Umeå när jag var tolv. Dels för hockeyns skull dels för andra kopplingar till Umeå. Jag spenderade mina ungdomsår i Umeå till det att jag började hockeygymnasiet i Luleå. 

Hur ser du på möjligheten att få komma till Björklöven och Umeå? 

 - En bra chans för mig att få komma ut och få seniorrutin på en hög nivå. Allt hamnar om att få spela matcher och här uppe är det tuff konkurrens så det var det en supermöjlighet att få komma till Björklöven och tampas med Adam om att få spela matcher. 

Hur ser du på Adam Werner som kollega och konkurrent? 

 - Det är en riktig duktig målvakt av vad jag har sett. Jag har följt Löven såklart eftersom jag har band till klubben och staden så jag tycker han har sett riktigt bra ut. En bra målvakt helt enkelt. 

Du har spelat med Luleås J20 under förra säsongen? 

 - Jag har tillbringat min vardagliga träning och verksamet i a-laget. Sedan har jag haft möjligheten att spela mycket matcher i J20-laget. Det är någonstans mycket matcher som som krävs för att utvecklas när man är i min ålder. En bra säsong tycker jag som med kombinatinonen av träning i a-laget och mycket matcher i J20 har förberett mig på ett bra sätt för seniorspel. 

Du känner till Björkövens tränare Jocke Fagervall från Luleå också? 

 - Jag var upp några svängar och tränade i a-laget under sista säsongen han tränade Luleå så vi är bekanta sedan tidigare. Jag gillar Jocke starkt. Det är inget tjafs utan raka rör. Det som krävs hos en coach.

Du är en lite udda målvaktstyp då du är högerplockare. Skulle du säga att det är en fördel att vara lite ”ovanlig”?

 - Jag vet inte riktigt.  För mig känns det rätt såklart men det kanske är lite avigt för vissa forwards. Tror väl egentligen inte att det spelar så stor egentligen om jag ska vara ärlig. 

Du känner Björklövens målvaktstränare Marcus Ekman också? 

 - Det stämmer. Jag hade honom första året i Umeå tror jag det var. Han var inblandad i TV-pucken också så vi är bekanta sedan tidigare. Det ska bli skitkul att få jobba med honom. Han är en duktig tränare och en superkille. Relationen till målvaktstränaren är viktig så jag tror det blir skitbra. 

Du kommer träna med Luleå under försäsongen?

Det stämmer. Jag kör fysen med Luleå och ansluter till laget senare. 

Några avslutande ord du vill lägga till? 

Nej, inte annat än att det verkligen ska bli skitkul att få komma tillbaka till Löven. Det har alltid varit en dröm att få representera Löven.

 

 
Henrik Lundh/Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB