Svenska Spel

Fagervall efter förlusten mot Södertälje

Publicerad: 2018-02-07 22:23

Vi pratade med Björklövens tränare Joakim Fagervall efter förlusten mot Södertälje.

- Jag tycker att vi spelar en bra hockey i de två första perioderna. Vi spelar enligt vår gameplan men det som saknas är mål naturligtvis. Så kan det ju se ut ibland och det vet vi inte minst sedan senaste matchen mot Leksand. Vi hanterar pucken och spelet på ett väldigt bra sätt. Bortsett från utvisningarna i tredje perioden så har vi allt annat utom mål.

 - Vi har bra bedömningar och bra avvägningar i spelet långa stunder och det förtäljer också skottstatistiken. Det finns mycket bra att säga om spelet men det vi kan vara kritiska mot är att vi inte nyper dit puckarna i de lägen vi har.

Det saknades inte chanser för att avgöra.

- Nä, vi har kanske de vassaste målchanserna i den tredje perioden där vi har många lägen i slottet. Vi kommer in bra med bra fart i de ytorna men lyckas inte trä dit pucken i mål. Det finns mycket bra att säga om matchen.

Hur frustrerande var det med utvisningarna i den tredje perioden?

- Den första utvisningen i tredje perioden på Åkerström tycker jag är helt felaktig och den svider när domaren lagt nivån i de två första perioderna och helt plötsligt ändras nivån. Vi har själv två klubbor i ansiktet emot oss i de här lägena. Austin Farleys utvisning i slutet får inte finnas på den här nivån.
Men det är som det är, vi måste göra mål. Vi har lägen för att vinna matchen ändå men när det blir som det blir måste det vara fokus från alla, även från funktionärerna.

Vad tar ni med er från den här matchen?

- Jag tycker att vi ser pigga och fräscha ut och fortsätter vi spela så här vinner vi matcher.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB