Svenska Spel

Lundström inför den avgörande matchen mot Modo

Publicerad: 2018-03-12 11:31

Tränaren Peter Lundsröm var under helgen sjuk och missade Björklövens två matcher mot Luleå. 

- Det har varit jävligt nervöst. Men jag förstod ganska snabbt att det gick bra. Det var lite jobbigt att både vara så nervös och samtidigt må så dåligt, men ja det gick ju bra, säger Lundström.

Nu återstår det bara en match av serien och den spelas ikväll mot Modo klockan 19.30 i Fjällräven Center. Matchen är helt avgörande för om Björklöven kommer gå vidare till kval till SDHL. 

- Otroligt kul att få spela en sista helt avgörande match. Det är ju det som är det bästa med sporten, att det blir spännande matcher, säger Lundström.

Det blir sammanlagt den sjätte matchen mot Modo. Båda lagen har vunnit sina hemmamatcher något som vittnar om att det kommer bli en jämn och spännande match. 

- Modo är duktiga på att hålla i pucken och har ett tight försvarsspel. Och det är ju de grejerna som vi har tränat på under de senaste veckorna och som måste klaffa för att vi ska spöa dem. Det brukar vara bra och spännande matcher, säger Lundström.

Vad tror du att de ställer upp med för lag? 

- I nuläget vet vi inte vad de ställer upp med för lag men jag tror inte det blir så många spelare från SDHL, men det lag som vi mött är puckskickliga.  

Lundström tror att de två matcherna som spelades under helgen mot Luleå har gett tjejerna ett stärkt självförtroende inför kvällens match.

- Det som matcherna har gett tjejerna är ett, att vi har tagit poängen. Vi var ju tvungna att vinna över Luleå och det gjorde vi. Det var bra för oss att få bestämma tempot och få öva på att ha mycket puck och vara det spelförande laget, säger Lundström.

Serien avgörs alltså ikväll. Skellefteå som sedan någon vecka har spelat klart ligger på 35 poäng. Björklöven som alltså tog sex poäng under helgen ligger just nu två med 33 poäng. Hur kvällen slutar återstår att se men Lundström är nöjd med sitt lag och hur de har presterat under hela säsongen.

- Jag tycker att vi har gjort en otrolig resa. Många har utvecklats ofantligt mycket och det har varit väldigt kul att. Att utveckla alla spelare så mycket som möjligt under säsongen har varit mitt mål. Ibland har vi varit lite folk och gjort bra matcher och nu är vi många och vi fortsätter göra bra ifrån oss. Alla har krigat på bra under säsongen. 

Det kommer vara samma lag som spelade i helgen som åker ner till Ö-vik för att ta den där första platsen. Matchen startar 19.30 och laget behöver allt stöd de kan få! Vi ses i Fjällräven Center! 

 
Jenny Kejerhag
Jenny Kejerhag
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB