Svenska Spel

Från charken till ishallen

Publicerad: 2017-02-02 13:00

Jennifer Backman 22 år, är född och uppvuxen i Umeå. Båda bröderna spelade hockey vilket gjorde att även hon ville testa på. I början varvade hon hockeyträningar med fotbollsträningar, men till slut var det bara hockey som gällde.  

Hon började i björklöven när hon var 9 år gammal. Då fanns det bara ett lag, där både flickor och damer tränade tillsammans men på olika planhalvor. Säsongen 14/15 slutade hon helt med hockeyn.  

- Jag började jobba, och då fanns det andra saker jag prioriterade högre. Nu går det att lättare kombinera, men då var det svårt och jag kände att jag hade ingen tid och ingen motivation.

Efter lite övertalning från kompisar att börja igen, blev det av och idag är viljan att träna åter tillbaka.

- Det är roligare nu. Jag tycker det är kul att träna igen och framförallt tillsammans med laget, tycker Jennifer.

De seriematcher hon hunnit vara med på tycker hon gått riktigt bra. Modo var ett lag som Löven tidigare hade svårt att slå men som nu längre inte är omöjliga.

- Vi tränar hårdare nu och har därför ett bättre tempo. Vi är starkare, och det känns som att vi håller ihop bättre inom laget än tidigare. Vi känner varandra bättre, och känner man varandra bra så hittar man varandra lättare på isen, säger Jennifer.

I kvalet tror hon att de absolut har en chans att gå upp. Men samtidigt påpekar Jennifer att det kommer bli en stor omställning när kvalet väl drar igång.  Det hon tror kommer krävs från laget är att de fortsätter göra många mål samt att de håller uppe tempot och spelar ett enkelt spel.

- Det är klart att det blir en skillnad. Det är skillnad på de lag som vi möter och de lag som spelar i riksserien. Lagen som kommer från riksserien har en fördel då de är vana att hålla ett högt tempo och har dessutom spelat fler matcher än vad vi har gjort.

Att spela mot killar är annorlunda i jämfört med seriematcherna. Där gör killarna lite som de vill och tar för sig mer.

- De har ett annat tänk än man själv. Man kan tänka att så här borde dem spela i den här situationen, men så kan de göra något helt annat, och ofta går de själva. De är också starkare i kroppen och vågar tacklas, men jag tycker vi är duktiga på att stå emot, berättar Jennifer.

Hon trivs bra i laget och tycker att det känns som ett jämnare lag rent åldersmässigt än tidigare. Det gör också att det är lättare för alla att umgås med varandra och för de nya tjejerna att snabbt komma in i gemenskapen.

När hon inte spelar hockey så jobba hon på Ica Böleäng i charken.

- Jag kan mycket om ostar, skinkor och grejer, säger Jennifer och skrattar.

Favoritosten är Kaltbach från Schweiz, den rekommenderar hon starkt antingen som den är, eller med kexs och marmelad. Hon försöker även, så ofta det går, att åka till fjällen eller träffa kompisarna.

 
Jenny Kejerhag
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB