Svenska Spel

Hutchings: Han kommer inte acceptera förluster

Publicerad: 2017-04-29 10:00

Vi kontaktade Björklövens återvändande målkung Alex Hutchings för en lägeskoll.

Hej Alex! Välkommen tillbaka till Umeå och Björklöven nästa säsong! 

 - Hej. Tack så mycket 

Vad fick dig att återvända till svensk ishockey och Björklöven efter en säsong i Schweiz? 

 - Jag kände att det var en bra chans och jag fick höra bra saker om hur man tänkte sig lagbygget inför nästa säsong. Mitt mål är en chans att få spela i SHL och då var Björklöven ett givet val bland lagen i HockeyAllsvenskan. Jag tror att det valet ger mig en bra möjlighet. 

Du spelade din tredje säsong i Europa förra säsongen i den schweiziska andraligan. I EHC Winterthur där du spelade först blev det 21 mål och totalt 33 poäng på 34 matcher och efter det blev det en slutspelsmatch på lån med Rapperswill-Jona. Vad kan du berätta om din säsong? 

 - Winterhur är ett nytt lag i NLB och de hade tagit stora steg från säsongen innan. Det var verkligen roligt även om vi missade playoff precis. Jag blev upplockad av Rapperswill innan transfer deadline vilket också var spännande. De hade flera skickliga importspelare bland annat Jared Aulin som tyvärr blev skadad i match sex av slutspelsserien. Då fick jag chansen i match sju och det var en otrolig upplevelse och förmodligen den roligaste match jag spelat. Det var en riktig besvikelse att förlora den avgörande matchen. 

Hur skulle du beskriva hockeyn i NLB i jämförelse med den i allsvenskan? 

 - NLB är en väldigt snabb liga. Lite mer ”run and gun” än i Sverige.  Båda ligorna håller hög klass. 

Det blev 22 mål när du spelade för Björklöven för två säsonger sedan. Vad är dina starkaste minnen från säsongen i Björklöven? 

 - Ska jag vara ärlig så var säsongen i Björklöven ganska frustrerande eftersom jag tycker vi underpresterade. Jag tycker vi borde ha gjort det mycket bättre och jag var rejält besviken inte bara över min egen säsong sett över hela säsongen utan även över vår prestation som lag. Av vad jag har hört så har man skruvat upp kraven inför den kommande säsongen och det var en viktig anledning till att jag återvände till Löven. 

Björklöven hade en tuff förra säsong och man säkrade sin plats i HockeyAllsvenskan i den sista minuten av den ordinarie säsongen. Har du haft kontakt med spelare i Björklöven och följde du laget något under förra säsongen? 

 - Jag är övertygad om att laget inte förväntade sig att prestera som man gjorde. Det är inte helt enkelt som spelare att byta coach under säsongen. Att laget sedan lyckades rädda säsongen och till slut genom att sätta avgörande målet i sista minuten visar stark karaktär. Jag följde laget under slutet av serien och såg hur de lyckades vända säsongen och börja vinna matcher. Jag var givetvis nöjd med att se att de säkrade en plats i HockeyAllsvenskan nästa säsong. 

Du kommer känna igen några ansikten i laget men en ny coach och ett antal nya spelare också. Har du fått något intryck av Joakim Fagervall och det nya lagbygget?  

 - Det kommer bli annorlunda men jag tycker det bara är bra. Jag har förstått när jag pratat med Joakim Fagervall att han inte kommer acceptera förluster och det gillar jag eftersom vi vill bygga en vinnarmentalitet i omklädningsrummet från dag 1. 

Laget har inlett försäsongsträningen med Stefan Öhman som den nye fystränaren. Du kommer ansluta till laget i början av augusti förmodar vi? Hur kommer du förbereda dig inför nästa säsong?  

 - Ja, jag har sett online att laget har börjat träna med Stef. Vi är ett gäng spelare i min hemstad som jag tränar med. Jag brukar starta lite lugnare för att sedan öka träningsdosen successivt off ice. Jag brukar gå på is i mitten av juni och även där stegrar jag från några ispass i veckan kombinerat med off ice träning till att köra kanske 3-4 ispass i veckan de sista veckorna innan jag åker till Sverige. 

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?  

 - Jag förväntar mig att vi ska vara ett tävlande och starkt lag som ska vara tuffa att möta. Jag gillar inte att tippa placeringar men en åttondeplats likaväl som en första plats ger chans till uppflyttning. 

Kommer fansen känna igen dig från ditt förra besök eller har du ändrat spelstil på något sätt? 

 - Jag vet inte om jag förändrats något direkt. Jag tänker komma till Umeå i god form och vara redo för att arbeta hårt och producera offensivt. Samtidigt som jag ska spela förståndigt och ta ansvar bakåt. 

Det var en hel del positiva kommentarer och nöjda fans när din påskrift blev offentlig. Är det något du vill hälsa fansen? 

 - Jag är inget vidare på att hålla koll på sociala medier men min agent sa att det togs emot positivt. Det är riktigt kul att höra. Jag hoppas på samma fantastiska och energiska fans som vi hade för två säsonger sedan. De gjorde att det man njöt än mer av att spela och att vinna matcher. Min hälsning till fansen är helt enkelt att det ska blir härligt att komma tillbaka till Löven och att jag redan längtar till säsongen kommer igång. 

Tack Alex. Ha en skön sommar så ses vi I augusti! 

 - Tack. Det lär bli en skön sommar och sedan ses vi augusti!

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB