Svenska Spel

Förlust trots spelövertag

Publicerad: 2018-02-07 21:27

Trots ett spelövertag förlorade Björklöven med 3-1 borta mot Södertälje

Björklöven inledde matchen piggast och lyckades stoppa Södertäljes uppspel på ett bra sätt. Man fick också matchens första powerplay men där spelade Södertälje uppoffrande och täckte skott. De skott som gick igenom kunde George Sörensen rädda. Istället kunde Södertälje sticka upp och Christopher Bengtsson kunde ge sitt lag ledningen med 1-0 på en spelvändning. Björklöven kunde replikera redan dryga minuten senare då Fredric Andersson passade till
Roope Talaja som styrde pucken vidare och när pucken dansade på mållinjen stötte Austin Farley in den till 1-1. Resten av perioden innehöll ett par chanser men lagen gick till pausvila med 1-1. Skotten i perioden 3-14.

Även i den andra perioden är det Björklöven som har mest puck men det slarvas i passningsspelet från båda håll vilket gör att perioden inte känns speciellt välspelad. Björklöven saknar inte chanser till att ta ledningen men man lyckas inte få in någon puck. Inte heller Södertälje lyckas överlista Adam Werner de gånger man sticker upp i anfall. Skotten i den andra perioden 3-12.

Den tredje perioden inleder Björklöven i numerärt underläge men man lyckas reda ut det på ett bra sätt. Därefter kommer ytterligare en utvisning och Björklöven får jobba vidare i numerärt underläge. Södertälje får också möjlighet att spela 5 mot 3 och precis när Björklöven blir fulltaligt kan Christopher Bengtsson göra 2-1 för Södertälje. Björklöven sätter därefter upp ett högt tempo och både Axel Ottosson och Roope Talaja har jättelägen att kvittera till 2-2. Björklöven jobbar vidare för en kvittering och har en riktigt bra chans att kvittera då man spelar 6 mot 5. I samband med den chansen blir Austin Farley utvisad och Björklövens kvitteringsjakt försvåras och istället gör Södertälje 3-1 i tom kasse. Skotten i den tredje perioden 11-9. Sammanlagt slutar skotten 17-35.

Glöm inte att säkra platser inför fredagens hemmamatch mot Troja där ett antal företag bjuder på inträdet. Mer information om hur du får tag i biljetter till matchen hittar du här.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB