Svenska Spel

Spelarpresentation – Filip Sehlstedt

Publicerad: 2017-05-04 13:00

Juniorforwarden Filip Sehlstedt är med och försäsongstränar med a-laget.

Filip har spelat i Björklöven i princip hela karriären från det att han som knatte passerade Björnligan. Under säsongen som gick fick han även kompetensutvecklingsstipendiet som delas ut till en spelare som på ett förtjänstfullt sätt lyckats kombinera ishockeyn med studier. 

 - Det var skithäftigt att få gå ut på röda mattan på isen och ta emot priset. Det är väl ett bevis på att man gör något bra i alla fall.  

 Just kombinationen skola och att träna dubbla pass dagtid ställer lite extra krav på killarna. 

 - Vi har fått ett skräddarsytt schema så man kan kombinera. Det blir lite extra pluggande men det har fungerat bra.

Om möjligheten att få vara med och köra med a-laget har Filip bara positivt att säga.

 - Det har varit jättelärorikt att få komma in i gruppen och se hur de äldre kör. Bra driv på allt vilket gör det extra roligt. Jag har kört brottning någon försäsongsträning förut så det är lite extra roligt att få köra det igen.  

Upplägget under ledning av fystränare Stefan Öhman tycker Filip känns bra också. 

  - Det känns perfekt att lägga grunden först när man startar upp så tidigt. Sedan lägger Öhman in små tävlingar hela tiden vilket gör det extra kul. Jag tror det är bra att tävla hela tiden så man får med sig det till i vinter. Det är verkligen skitkul att få vara och med och alla möjligheter finns att förbättra allt. Träningsanläggningen vi är på är ju otroligt bra också.

Att det är flera juniorer med och tränar är givetvis en trygghet, säger Filip men han konstaterar att det såklart också gäller att lära känna de övriga killarna i laget.

 - Vi får bra hjälp av alla och Stefan Öhman är verkligen superduktig. Han ger små tips och korrigerar där det behövs. Det är ett bra driv från alla så det hjälper till också förstås.

Efter en morgonträning med J20 i vintras kallades Filip in i tränarrummet av J20:s assisterande tränare Joakim Lehto. Han fick då besked om att man hört av sig från a-laget och att Filip skulle förbereda sig för att vara med i hemmamatchen mot Modo på kvällen. 

  -Jag trodde först det var ett skämt. Det kändes overkligt men en dröm såklart att få åka ut på isen med a-laget. Att det blev inför en fullsatt hemmaarena och seger gjorde det än mer overkligt. Sjukt häftigt och gåshud. 

Filip hoppas på fler chanser framöver men i ett första steg är förhoppningen att få vara med och träna med a-laget så mycket som möljigt. 

 - Vi får se hur det blir när vi går på is men det hade varit sjukt kul att få vara med lite då också. 

Om utvecklingsområden säger Filip att det är styrkan och drivet i skridskoåkningen som han främst behöver fokusera på. 

 - Det är klart man behöver utveckla allt men eftersom jag är lite lätt i kroppen är det styrkan som är en viktig del att förbättra.

 
Henrik Lundh/Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB