Svenska Spel

"Jag är riktigt taggad att köra igång"

Publicerad: 2018-05-07 16:15

Vi fick en kort intervju tidigare idag med Björklövens senaste nyförvärv Alexander Wiklund

Hej Alexander. Välkommen till Umeå och Björklöven!

Tack så mycket. 

Vad gjorde att det blir Björklöven som nästa klubbadress för dig?

Jag är ju från norr så man har alltid blickat norröver och i synnerhet mot Björklöven. Laget har förutsättningar att göra något bra och är ett lag som siktar uppåt med grymma fans. Det har alltid funnits i bakhuvudet att det skulle vara kul att spela för Björklöven. 

Det blev ett tvåårskontrakt med Björklöven. Hur gick dina tankar där?

Med ett tvåårskontrakt får man var med på en resa där man kan vara med och bygga tillsammans med laget. Socialt är det såklart också en trygghet att veta var man ska vara i två år. Att vi trivs vid sidan av isen skapar givetvis förutsättningar för att man ska kunna göra det bra på isen också. 

Du kommer senast från spel i Västervik. Vad kan du säga om din senaste säsong?

Det har varit en lärorik säsong på många sätt. Utvecklande men givetvis tungt för laget med många skador och en del oflyt som gjorde att vi hamnade i negativt kval. Personligen fick jag spela många minuter i alla spelformer. Jag har fått vara med i en mer offensiv roll och kombinera den med spel i boxplay bland annat som jag är van med tidigare.  

Vad kan du bidra med till laget tror du?

 Jag jobbar alltid hårt och åker mycket skridskor. Det är visserligen en klyscha men skridskoåkningen gör också att jag kan bidra offensivt. Det ska bli grymt kul att komma till en klubb som siktar uppåt och jag hoppas kunna göra minst lika många mål som det blev den här säsongen. 

Det finns några bekanta ansikten för dig i laget redan?

Ja, Kristoffer Söder har jag spelat med i fyra säsonger i Karlskrona. Tre av säsongerna till och med tillsammans i samma kedja. Jag har också spelat två år med Mattias Granlund som dessutom är en av mina bästa kompisar utanför isen. 

När ansluter du till laget?

Jag ansluter senare idag och kommer åka lite fram och tillbaka under våren. 

Tack Alexander och än en gång välkommen till Umeå och Björklöven!

Tack tack.

 
Henrik Lundh/Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB