Svenska Spel

Backman: Jag gillar att vara i bra form

Publicerad: 2017-08-03 21:30

Simon Backman blev klar för Björklöven idag. Vi tog kontakt med honom hemma i Finland för att höra hur han ser på flytten till Umeå och Björklöven. 

- Jag är riktigt glad över att få komma till Björklöven och det har varit lite av en dröm att få spela hockey i Sverige. Det ska bli riktigt roligt att testa på svensk hockey och jag har bara hört bra saker om Björklöven. Jag är riktigt förväntansfull inför att spela i Björklöven.

Har du pratat med din tidigare lagkamrat Mikko Pukka om Björklöven?

- Ja, jag har pratat med honom om Björklöven och han har bara sagt bra saker om klubben. Han har berätta om laget i stora drag. Han har sagt att det är riktigt bra stämning i laget och att det är bra spelare i laget. Dessutom sköter klubben allt på ett bra sätt.

Du har spelat många år i Finland nu. Är du spänd inför en flytt till Sverige?

- Jag har spelat länge i Finland och det ska bli spännande med en ny serie. Det är lite annorlunda hockey i Finland så jag ser framemot att testa på den svenska hockeyn. Jag har väl inte kollat så mycket matcher men har haft koll på
resultat och mött svenska lag några gånger.

Vad har du för förväntningar på dig själv inför säsongen?

- Att jag ska sköta mitt eget spel och jobba för laget. Jag tycker att jag är en sån spelare som jobbar för laget med ett bra försvarsspel. Viktigast för mig är att laget vinner och att vi får ett bra go i laget.

Hur har du skött träningen i Finland?

- Vi har en liten grupp av hockeyspelare som tränat tillsammans i Villmanstrand i Finland hela sommaren. Vi har tränat mycket och hårt och jag tycker att jag är i bra form. Jag är väl inte så bra på att skryta om mig själv  men jag gillar att vara i bra form och jag tycker det är viktigt som hockeyspelare.

Vad har du förväntningar på laget inför kommande säsong?

- Björklövens förra säsong var väl inte så bra som man hade velat så jag förväntar mig att vi kommer göra det mycket bättre den här säsongen. Jag som hockeyspelare ser ingen idé att gå in en säsong utan att ha som mål att gå till playoff och i ett playoff är allting möjligt. Vi kommer säkert att gå igenom det med laget framöver.

Du har varit assisterande lagkapten i Saipa under flera säsonger. Vad är det som gör att du varit en av kaptenerna?

- Först och främst är det vad man visar på planen. Att man jobbar för laget är viktigast och jag brukar också hjälpa de unga spelarna och visa ledaregenskaper därigenom. Det gäller också att våga stå upp och säga till om något är fel
inför laget.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB