Svenska Spel

Fagervall efter femteplatsen

Publicerad: 2018-03-07 22:39

Vi pratade med Joakim Fagervall efter det att Björklöven säkrat femteplatsen i Hockeyallsvenskan i och med segern mot Timrå

- Jag tycker att vi klarar av att spela matchen enligt vår gameplan på ett bra sätt. Vi gör det vi är överens om att göra i 60 minuter. Jag tycker att vi gör en jämn och bra match även om vi tar tre stycken onödiga utvisningar i den andra perioden. Vi har ett starkt boxplay där bland annat Lukas Ericsson och Filip Riska är riktigt bra. Det gör att vi kan hålla 1-1. Vi orkar sen mobilisera kraften i den tredje perioden som är en jämn period.

 - Tycker att vi gör sköna krigarmål där vi forcerar in puckarna, det känns väldigt bra. Det var mycket som var positivt idag och vi orkar vara bra. Jag tycker vi vinner matchen rättvist till slut och krigar för det otroligt hårt.

Vi har vunnit matcherna på slutet när det verkligen har gällt förutom matchen mot Tingsryd. Där var vi dock vaken i stort sett ett helt dygn innan matchen så det är inte så konstigt.

Hur mycket följde du dramat i tabellen?

- Jo, jag följde det men alla förbehåll och alla resultat gjorde att man knappt visste vad som gällde men det ordnade ju sig på ett bra sätt till slut. Nu vet vi spelschemat och jag tycker att vi har ett bra spelschema. Nu gäller det bara att förvalta det och inte bara gå omkring och säga att vi har ett bra spelschema. Vi ska spela en match i taget och det är där fokus ska ligga.

Hur ska ni ladda inför lördagens hemmamatch mot Pantern?

- Först och främst ska vi ta oss hem och ha en isfri dag imorgon och ladda energi. Det är egen kroppsvård som gäller. Sen ska vi ha en bra träning på fredag.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB