Svenska Spel

J18: Ny seger

Publicerad: 2017-11-18 16:05

Björklöven J18 vann även helgens andra match när man idag besegrade Kramfors med 6-3

Björklöven fick en drömstart i mötet med Kramfors då Emil Ribom satte 1-0 redan efter dryga minuten. Det tidiga målet blev periodens enda. Skotten 16-14.

Om den första perioden blev målsnål blev den andra raka motsatsen. Kramfors kvitterade i spel fem mot tre 5.51 in i mittenrundan. Det oavgjorda resultatet stod sig till det var dryga fem minuter kvar av perioden. I och med Ludvig Forsmarks 2-1 inleddes en målexplosion. 3-1 gjorde William Magnusson (mål nummer 14 för säsongen) och bara halvminuten senare kom också 4-1 genom Ludvig Forsmark igen. Trots en timeout från Kramfors lyckades man inte stoppa flödet utan 5-1 och fjärde målet inom knappa tre minuter kom när stekhete William Magnusson nätade framspelad av Filiph Åström. Ett tröstmål föll då Kramfors kort före periodpaus utnyttjade ett powerplay. Skotten i perioden 17-17.

Emil Ribom utökade Björklövens ledning i inledningen av tredje. Riboms tionde mål för säsongen. Kramfors hann med en reducering till 6-3. Andra halvan av perioden präglades av lite smågrinigt spel och en del utvisningar. Skotten 14-12, totalt 47-43.

Tränare Joakim Engström var inte nöjd med insatsen igår, trots segern, men han var mer nöjd efter dagens seger. 

- Jag är stolt över hur killarna tar tag i matchen och visar att gårdagens match inte var ok. Tycker vi äger matchen i de två första perioderna. Vi har kanske till  och med lite för kul då vi inte skjuter på öppet mål. Sedan går vi i Kramfors fälla i tredje och det blir grinigt och grisigt spel vilket inte gynnar oss. Idag gör alla ett bra jobb men särskild cred till Långström som spelar aggressivt och rejält. Moget spel helt enkelt.

I en haltande tabell ligger Björklöven på en fjärde plats med god marginal ned till strecket som dras efter lag fem. De fem bästa lagen går till spel i allsvenskan senare i vinter.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB