Svenska Spel

Inför matchen mot Södertälje

Publicerad: 2017-02-08 12:30

Bortamatch mot Södertälje väntar ikväll

Björklöven har startat en kortare bortaturné som inleds med match mot Södertälje ikväll. På fredag möter man sedan Västervik borta innan det är dags för hemfärd. Kvällens motståndare Södertälje ligger sist i tabellen och det skiljer hela 12 poäng upp till Västerås på säker mark. För Björklöven på trettonde plats är det två poängs glapp upp till Västerås ovanför strecket.

Efter Björklövens bortaseger mot Tingsryd näst senast blev det förlust hemma mot AIK i en tät och målsnål match. En storspelande AIK-målvakt i Linus Lundin och viss ineffektivitet från Björklöven gjorde att man inte lyckades spräcka målnollan.

Södertälje har också haft det lite trögt med målskyttet på senare tid. I de sex senaste matcherna har man bara förluster, man har ”nollats” tre gånger och bara lyckats göra mer än ett mål en gång.

Björklöven och Södertälje har mötts tre gånger tidigare under säsongen. Det har blivit idel bortasegrar. I det första mötet i Umeå bjöd Södertälje på powerplayfyrverkeri och i det andra var det stor skottövervikt för Björklöven men målmässigt klar seger för Södertälje. I det tidigare mötet i Scaniarinken höll Adam Werner nollan efter 24 motade skott.

Lukas Ekeståhl-Jonsson har halkat ner till andra plats i backarnas poängliga i HockeyAllsvenskan men han har fortsatt ledningen i Björklövens interna poängliga på 26 poäng. Lucas Sandström och Cody Murphy följer bakom. Anton Holm leder poäng- och målligan i Södertälje. 22 mål och totalt 26 poäng har det blivit. Åtta av målen är gjorda i powerplay så varning är utfärdad!

I Björklöven är David Lindquist och Cody Murphy spelklara efter skada och sjukdom. Växjölånet Linus Högberg spelar j-landskamper i veckan och finns inte med. Emil Wikström, Jesper Thörnberg och Austin Farley fortsatt på skadelistan. 

David Lindqust ser fram mot sin comeback.

- Jag är riktigt sugen på att spela. Det har varit frustrerande att sitta på läktaren och vila ytterligare matcher men nu är jag taggad för match.

Hela intervjun med Lindquist hittar du här.

 Joakim Fagervall fortsätter att betona prestationen i sin ”inför matchen” intervju.

- Vi ska fortsätta prestera och göra de här grejorna vi pratar om. Jag har högra förväntningar på en bra prestation. Vi ska fortsätta på den banan vi är. Vi justerar lite i vårt powerplay för att hitta energi där och det har sett bra ut i veckan.

Hela intervjun hör du här.

 

Fagervall/Jäger formerar laget mot Södertälje så här:

 

Linus Fernström (Adam Werner)

 

Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Niklas Pavel

Stefan Andersson – Jacob Andersson

 

 

Cody Murphy – Nicklas Johansson  - Zach Hamill

Lucas Sandström – Kim Karlsson – Joakim Högberg

Axel Ottosson – Tobias Hage – David Lindquist

Mattias Granlund – Stefan Öhman - Marcus Jonsson

Isak Stenlund-Ädelgran

 

Nedsläpp kl 19.00 ikväll.

 

Biljetter till kommande hemmatcher i T3 Center kan du köpa här. Nästa hemmamatch för Björklövens damlag är ikväll mot Modo. För herrlaget är det Vita Hästen onsdagen den 15 februari som gäller.

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB