Svenska Spel

Åkerström: Jag siktar på att hålla en jämnare nivå

Publicerad: 2017-03-20 15:45

Vi tog oss ett snack med Simon Åkerström som är Björklövens första nyförvärv inför kommande säsong.

Simon befinner sig för tillfället i ett soligt och varmt Luleå men kommer att dyka upp i Umeå inom kort.
 
 - Ja, jag kommer att åka ner i början av april och kolla på lägenheter och köra lite pass med laget.
 
Redan under säsongen fick Simon reda på att Björklöven var intresserade av honom och förhandlningarna efter säsongen gick snabbt.
 
 - Jag hörde under säsongen att Björklöven var intresserade av mig och Joakim Fagervall känner farsan (Roger Åkerström) sedan tiden i Luleå. Björklöven och Umeå är nära hem och självklart var jag intresserad. När säsongen sen tog slut gick det ganska fort och Björklöven tog kontakt med min agent och började förhandla rätt omgående. Det känns jättebra för min del att komma till Björklöven.
 
Han gjorde sin första säsong i Hockeyallsvenskan föregående säsong och är ganska nöjd med den.
 
 - Det har varit lite väl mycket upp och ner för min del, samtidigt som det var precis som du säger min första säsong i Hockeyallsvenskan. Jag är ändå hyfsat nöjd men jag vet att jag kan mycket mer. Jag siktar på att hålla en jämnare nivå och bygga på mig lite styrka under försäsongen. Då kommer det nog gå bra kommande säsong.
 
Mot Björklöven var han lyckosam i poängprotokollet och ser sig själv som en back som kan göra poäng.
 
 - Ja, jag gjorde både mål och assist mot Björklöven så det var en bra match för min del.Jag tror att jag har kapacitet att vara en bra tvåvägsback med lite mer offensiva kvalitéer. Det är så jag ser mig själv.
 
I Björklöven finns det några bekanta ansiktet och speciellt en spelare är extra bekant.
 
 - Jag har rätt bra koll på Björklöven då de har några spelare som jag mött under juniortiden och i division 1 förra säsongen. Jag spelade  också med David Lindquist i Piteå förra säsongen så han känner jag väl.
 
Tränaren Joakim Fagervall känner han till sedan deras tid i Luleå.
 
 - En av anledningarna till att jag väljer Björklöven är att jag känner Joakim Fagervall rätt bra sedan tidigare. Jag vet att han kan hjälpa mig mycket med min utveckling som ishockeyspelare.
 
Förra säsongs Björklöven analyserar han som ett lag som var bra framåt men hade jobbigare i egen zon.
 
 - Björklöven hade ganska bra anfallsspel och hade bra fart och var skickliga i anfallszon. Det var väl egentligen försvarsspelet som blev Björklövens fall förra säsongen, det blev för många insläppta mål.
 
På frågan om han kan stabilisera upp det svarade han lite blygsamt.
 
 - Förhoppningsvis!
 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB