Svenska Spel

Lundström ny tränare

Publicerad: 2017-08-04 14:00

Björklövens damlag har gjort klart med en ny tränare. Det bli Peter Lundström som kommer vara huvudtränare kommande säsong.

Peter Lundström har bland annat ett förflutet som assisterande tränare i Tegs SK och har även varit med och vunnit tv-pucken som tränare för Västerbottens -98:or.

Sportchefen Tom Heikka är nöjd med att ha gjort klart med en ny tränare till damlaget.

- Det känns väldigt bra med Peter huvudansvarig tränare. Han har gedigen erfarenhet och en filosofi med fokus på att utveckling av spelare som passar väl in i Björklövens långsiktiga målsättning om spel i SDHL.

Peter Lundström ser framemot uppdraget som damtränare.

 - Det ska bli fanstiskt kul och en spännande utmaning. Jag behövde inte så lång betänketid när sportchefen Tom Heikka ringde. Jag har inte tränat damer inom ishockey tidigare så det ska bli intressant.

Om sin ledarstil säger han följande. 

 - Jag vill se individerna och jobba nära varje spelare, då får vi också en utveckling för laget. Jag är för en öppen dialog och kommer inte styra med en pekpinne. Jag kräver ändå mycket av laget, då vi är ett representationslag och vi har som målsättning att nå SDHL. Det ställer krav på spelarna att vara förberedda, att de är på träningarna och att de tar i och vill utvecklas själva. De är många unga spelare som vill satsa framåt och jag ska försöka ge de fina förutsättningarna för att utvecklas. 

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB