Svenska Spel

Fagervall efter vinsten mot Vita Hästen

Publicerad: 2018-01-03 22:35

Vi pratade med Joakim Fagervall efter vinsten mot Vita Hästen.

- Jag tycker att vi gör en ganska bra match till efter vi klarat 3 mot 5 läget i andra perioden. Efter det så tycker jag att vi tackar ödmjukheten i spelet. Där måste man vara toködmjuk och spela tillbaka energin man tappat litegrann. Man måste spela med stora marginaler där men istället börjar vi tappa puckar och vi får spelvändningar emot oss och så gör de 1-1 också. Målet kommer från ett sånt läge. Det är lite surt tycker jag då jag tycker vi är bra i första perioden och spelar ett bra försvarsspel och vinner perioden med 1-0 helt rättvist. Istället ger vi Vita Hästen energi i och med 1-1 och urholkar oss själva lite. De gör också 2-1 i numerärt underläge innan paus till tredje.

Hur upplevde du slutet av matchen?

 - Tredje perioden startar vi med ett bra powerplay även om vi inte gör mål. Vi skapar några lägen och flyttar pucken bra. Därefter är det en ganska hemsk period rent spelmässigt. Jag tycker att vi har bra energi och är bättre men hockeymässigt är det ingen höjdare. Vi jagar och de försöker försvara sig och de får några lägen för att vi jagar. Vi fortsätter jaga fastän vi gjort 2-2 och
har också ett stolpskott i slutet av matchen genom Mattias Granlund. Sen gör Austin Farley 3-2 i förlängningen. Båda de målen kommer från att vi lägger in puckar på mål och visar hur viktigt det är.

Vad var annars nyckeln till vinst som du ser det?

- Jag tycker att boxplay vinner matchen åt oss idag. Att vi mot seriens bästa powerplaylag inte släpper in något mål är det som vinner matchen. Sen är en vinst alltid en vinst och det är ändå det man samlar på hög. Vinna är bra och vi har tagit 12 av 18 poäng på slutet och det bygger upp självförtroendet.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB