Svenska Spel

Inför matchen mot Södertälje

Publicerad: 2017-11-06 12:05

Ikväll väntar andra matchen på bortaturnén när Södertälje står för motståndet

 

Det är den sextonde omgången i HockeyAllsvenskan som gäller för Björklövens del när man ikväll möter Södertälje på bortais. Efter en tung svit av fyra raka förluster har det blivit seger hemma mot Karlskoga och en poäng borta mot Leksand senast. I den jämna tabellen räcker Björklövens 22 poäng till en niondeplats. Det är dock bara två poäng upp till plats fyra.

Kvällens motståndare Södertälje inledde allsvenskan poängmässigt svagt men man har på senare tid ändrat detta rejält. Senast besegrades Tingsryd på bortais med 5-2 och totalt har det blivit fem segrar (en straffseger) på de sex senaste och ingen förlust under ordinarie matchtid. Södertälje ligger på tionde plats två poäng efter Björklöven.

Björklöven saknar precis som senast den interna poängligaledaren Austin Farley. Farley har gjort totalt 16 poäng (9+7). Axel Ottosson följer med tolv poäng (5+7).

Åter i matchtruppen efter skada är Mattias Granlund.

I Södertälje är det spelskicklige Fredric Weigel som leder poängligan på elva poäng (2+9). Christopher Bengtsson och Nicklas Heinerö följer på tio poäng.

Nedsläpp i Scaniarinken ikväll klockan 19.00.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

 Passa även på att köpa biljetter till kommande hemmamatcher. För damlaget är det derby mot Skellefteå på onsdag och på fredag möter herrlaget Troja. I samband med herrlagets match firas också guldhjältarna från 1987. Biljetter köper du som vanligt här.

 

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB