Svenska Spel

Linus Högberg efter debuten

Publicerad: 2017-02-01 22:28

Linus Högberg som lånats in från Växjö Lakers gjorde sin första match i Björklöven mot Tingsryd. Vi tog oss ett snack med honom efter vinsten. 

Hur upplevde du matchen Linus?

- Jag tycker det var en ganska jämn match där vi spelade helt okej. Vi tappade den höga killen lite ibland och hade en del dåliga puckar på blå. Det var i alla fall riktigt skönt att vinna och det blev en ketchupeffekt där i tredje när vi gjorde 1-1.

Hur resonerade ni inför den tredje perioden då ni låg under med 1-0?

- Det kändes på gruppen som vi hade en bra trygghet inför tredje och körde på. Det lönade sig till slut och det var skönt. Lägger man puckarna på mål så blir det mål till slut också.

Vad tycker du om din egen insats i debuten?

- Den kändes helt okej men jag kunde ha agerat lite bättre i vissa situationer. Om jag ska betygsätta den så landar väl mitt betyg på 3,5 av 5 kanske.

Vad tyckte du om att bilda backpar med Mikko Pukka?

- Det var skitkul! Han är hur cool som helst och väldigt bra med pucken och duktig defensivt. Jag kan inte önska mig någon bättre backpartner faktiskt.

Du som kommer utifrån, hur viktig upplevde du att vinsten var för laget?

- Det kändes som den var riktigt skön och som en sten som föll. Det var mycket glädje och jag tror det är en början på något riktigt bra det här.

Vad var skillnaden mot att spela i SHL?

- Det var lite grötigare än i SHL men riktigt bra kvalité ändå.

Hur ska ni bygga på det här?

- Det är bara att köra på och behålla strukturen och fortsätta kriga. Vi behöver poäng och förhoppningsvis blir det vinst även på fredag.

 

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB